Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα, 09/05/2017
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ:
Παροχή οδηγιών σχετικά με την «Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα» των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4452/2017 και τη χορήγηση βεβαιώσεων χρόνου ασφάλισης.

Με τις διατάξεις του Π.Δ. 69/2016 (Φ.Ε.Κ. Α΄127/13-7-2016), δόθηκε η δυνατότητα στους υπαλλήλους του δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π., να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία εκτός δημοσίου τομέα.

Με το παρόν, σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 9 του Κεφαλαίου Γ΄ του Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ Α΄ 17/15-2-17) και την με αριθ. πρωτ. 35527/Ε2/3-3-2017 εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την εφαρμογή των κοινοποιούμενων διατάξεων, σας γνωρίζουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τους ενταχθέντες στον Ε.Φ.Κ.Α. φορείς για θέματα αρμοδιότητας έκδοσης, προϋποθέσεις και τύπο βεβαίωσης, με την τροποποίηση αναφοράς των νέων διατάξεων στις χορηγούμενες βεβαιώσεις.

Μετά τα ανωτέρω ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία ασφαλιστέα σε ενταχθέντες στον Ε.Φ.Κ.Α. φορείς, να απευθύνονται στις κατά περίπτωση Υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α. για την χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α. παρακαλούνται για την έκδοση των σχετικών βεβαιώσεων κατά το πρότυπο των οδηγιών εφαρμογής των προγενέστερων διατάξεων (Π.Δ. 69/2016) με την προσθήκη των νέων διατάξεων στη χορηγούμενη βεβαίωση.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ


ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΠΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός