Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

...πλατφόρμα για τον έλεγχο του δικαιώματος εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ευάλωτων νοικοκυριών κατά τον Δεκέμβριο 2023

 Αθήνα, 18/12/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          

  Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον έλεγχο του δικαιώματος εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ευάλωτων νοικοκυριών κατά τον Δεκέμβριο 2023 

Oλοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους ευάλωτους συνταξιούχους κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2023.

 

Συγκεκριμένα, καταβάλλεται το επίδομα των 150 ευρώ, σε 930.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχους, στους οποίους καταβλήθηκε κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου ή  προσυνταξιοδοτική παροχή μηνός Οκτωβρίου 2023 αθροιστικώς, συνολικού καθαρού προ φόρου ποσού έως και επτακόσια (700) ευρώ και οι οποίοι κατά τον μήνα αυτό είχαν ποσό προσωπικής διαφοράς συντάξεων, ίσο ή μικρότερο των δέκα (10) ευρώ ή αρνητικό ποσό  προσωπικής διαφοράς ή χωρίς προσωπική διαφορά.

 

Επίσης, καταβάλλεται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους διακοσίων (200) ευρώ σε 46.000 περίπου  δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023.

 

Οι συνταξιούχοι στους οποίους δεν πιστώθηκαν τα εν λόγω ποσά έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης για το λόγο απόρριψης -ως αποτέλεσμα του ελέγχου που έχει πραγματοποιηθεί-μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στο μενού: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Συνταξιούχοι->Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης → Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ευάλωτων νοικοκυριών κατά τον Δεκέμβριο 2023(Άρθρο 118 του Ν 5072/2023).

https://www.efka.gov.gr/elegxosdikaiomatos.php).

 

Οι χρήστες εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxis και σε πραγματικό χρόνο μπορούν να δουν  το ποσό της ενίσχυσης που έλαβαν ή σε περίπτωση που δεν έλαβαν τους λόγους απόρριψης, οπότε πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα.

 

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός