Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

...υποβολή δηλώσεων για τον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Μάιο


Υποβολή δηλώσεων για τον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Μάιο

12 Μαΐου, 2021

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από αύριο Πέμπτη 13/5/2021 έως και τις 31/5/2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Μάιο 2021, εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας είναι δυνατές οι ορθές επαναλήψεις των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ ΦΑΣΗ.

Όσον αφορά στον Απρίλιο 2021, οι επιχειρήσεις – εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» από αύριο Πέμπτη 13/5/2021 έως και τις 18/5/2021.

Υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Μάιο

Για τον μήνα Μάιο δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις – εργοδότες που έχουν ΚΑΔ 13.10 και 52.21.21 να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους, ως πληττόμενες επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας (αναφορικά με τον κύκλο εργασιών και το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας), από τις 13/5/2021 έως και 15/5/2021.

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (δεύτερη ευκαιρία) για Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021

Δίνεται εκ νέου η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 στους δικαιούχους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (φορτοεκφορτωτές, ενεργά μέλη των συνεταιρισμών εργαζομένων, προπονητές καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου, ενεργά μέλη σωματείων ερασιτεχνικού αθλητισμού, δασεργάτες-ρητινοσυλλέκτες, πωλητές λαϊκού λαχείου, αναβάτες δρομώνων ίππων ιπποδρόμου, εργαζόμενοι που εργάζονται για λογαριασμό περισσοτέρων του ενός εργοδοτών-φυσικών προσώπων-συναπασχόληση, πωλητές υπαίθριου εμπορίου, διανομείς του περιοδικού ΣΧΕΔΙΑ, εργαζόμενοι στην περιοχή του Αγίου Όρους), σύμφωνα με την αριθμ. 11956/369/18-3-2021 (Β’ 1067) κοινή υπουργική απόφαση, από τις 13/5/2021 έως και 17/5/2021.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων στην κείμενη νομοθεσία διασταυρώσεων και ελέγχων με τα στοιχεία που τηρούνται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στον ΟΑΕΔ, στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και σχετικά στοιχεία λοιπών συναρμόδιων φορέων.


Nέα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό



18 Μαΐου, 2021

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση μιλά με έργα για τον τουρισμό

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Νέα ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τους εργαζομένους στον τουρισμό προωθείται μετά από συνεννόηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη αλλά και σχετική συζήτηση με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Αποφασίστηκαν ειδικότερα τα ακόλουθα μέτρα στο πλαίσιο της στήριξης της απασχόλησης στον τουρισμό:

1. Για τους εποχικά εργαζόμενους υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία που θα επαναπροσληφθούν, δίνεται δικαίωμα υπαγωγής στο μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας, με αποζημίωση ειδικού σκοπού, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021.

2. Για τους εποχικά εργαζόμενους υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία που δεν θα επαναπροσληφθούν κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021, δίνεται δικαίωμα υπαγωγής στο μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας με αποζημίωση ειδικού σκοπού, με μονομερείς δηλώσεις τους, στο σύστημα ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, που τηρείται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων .

3. Επιπλέον, οι εποχικά εργαζόμενοι υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία, θα μπορούν να ενταχθούν από τον μήνα Ιούλιο και έως τον Σεπτέμβριο 2021 στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», με πλήρη κάλυψη των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και για τον χρόνο που εργάζονται (όπως ισχύει για τις επιχειρήσεις του κλάδου των αερομεταφορών και την ακτοπλοΐα). Για τις ανωτέρω επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση του μέτρου δεν θα ισχύει η 31η Ιανουαρίου 2021 ως ημερομηνία επιμέτρησης του προσωπικού τους.

4. Οι λοιποί εποχικά εργαζόμενοι μη υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, θα μπορούν να ενταχθούν, από 1η Ιουνίου και έως 6 μήνες από την πρόσληψή τους, στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Με την ένταξη της πρόσληψής τους στο πρόγραμμα αυτό θα καλύπτεται το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών και ο καθαρός μισθός τους θα επιδοτείται με 200 ευρώ.

5. Οι ξεναγοί και οι τουριστικοί συνοδοί θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 με μονομερή δήλωσή τους στο σύστημα ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, που τηρείται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για όλα τα μέτρα που προαναφέρθηκαν προωθείται νομοθετική ρύθμιση εντός των επόμενων ημερών.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση μιλά για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουρισμό με έργα. Είναι γνωστό το πλήγμα που έχει δεχθεί αυτός ο πολύ σημαντικός για την οικονομία μας κλάδος. Εξίσου γνωστή όμως είναι και η αποφασιστική αντίδραση της κυβέρνησης με μια σειρά μέτρων στήριξης μέχρι τώρα. Η στήριξη αυτή -μετά από συνεργασία των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Τουρισμού- συνεχίζεται και τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Μάλιστα, τα μέτρα αυτή τη φορά προαναγγέλλονται για να υπάρχουν συνθήκες βεβαιότητας για τις προθέσεις της Πολιτείας, τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους. Είμαστε βέβαιοι ότι και οι δυο αυτές πλευρές θα κατανοήσουν ότι η στήριξη του τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα στην κυβερνητική πολιτική».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διευκρινίσεις για τα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό



18 Μαΐου, 2021

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που αφορούν στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο του τουρισμού, υπενθυμίζουμε τα εξής:

1. Στις επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού δίνεται δικαίωμα υπαγωγής τους στο μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων τους, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021, σύμφωνα με τους ισχύοντες ειδικούς όρους.

2. Οι επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού μπορούν να εντάσσουν εργαζομένους τους στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», έως και τον Σεπτέμβριο 2021, καθώς το πρόγραμμα επεκτείνεται έως και τις 30/9/2021.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΦΚΑ:σύσταση νέων Τοπικών Διευθύνσεων



Αθήνα, 16/4/2021



Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων, προχωρεί στη σύσταση νέων Τοπικών Διευθύνσεων με την κατάργηση των παλαιών δομών και ενσωμάτωσή τους στις νέες τοπικές. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ενιαίος τρόπος λειτουργίας των Υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.


Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας, από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, δύο νέων Τοπικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ για το Μήνα Απρίλιο ως ακολούθως:


1) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Δ΄ Βορείου Τομέα Αθήνας με έδρα το Αμαρούσιο (οδός Χατζηαντωνίου 15 και Χατζηαντωνίου 18, ΤΚ 15124, Αμαρούσιο). Από την εν λόγω οργανική μονάδα του Φορέα, θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e- ΕΦΚΑ εντός των ορίων των Δήμων Αμαρουσίου και Λυκόβρυσης-Πεύκης της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.dvtath@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών: 210-8129228, 210-8129242, 210-8129265, 210-8129264, 210-8129203.


2) της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Β΄ Ηρακλείου με έδρα το Ηράκλειο (οδός Σταδίου 35Γ /ΤΚ 71601, Νέα Αλικαρνασσός). Από την εν λόγω οργανική μονάδα του Φορέα, θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου του Δήμου Ηρακλείου, της Δημοτικής ενότητας Νέας Αλικαρνασσού του Δήμου Ηρακλείου και των Δήμων Βιάννου, Μίνωα Πεδιάδας και Χερσονήσου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.biraklio@efka.gov.gr) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών: (2810246469, 2810246460).



Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

Ηλεκτρονικά πλέον η αίτηση χορήγησης άρσης κατάσχεσης εις χείρας Τρίτων



Ηλεκτρονικά πλέον η αίτηση χορήγησης άρσης κατάσχεσης εις χείρας Τρίτων και Πιστωτικών Ιδρυμάτων - Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ για τους οφειλέτες

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων



Δελτίο Tύπου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την καταβολή των προκαταβολών εθνικής σύνταξης και των αναδρομικών ποσών σε 30.000 δικαιούχους
Λήψη αρχείου




Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Ιουνίου 2021



Αθήνα, 13 Μαΐου 2021



Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 13ης Μαΐου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής:

ΚΥΡΙΕΣ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


· Στις 25 Μαΐου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.


· Στις 26 Μαΐου 2021, την Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.


· Στις 27 Μαΐου 2021, την Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).


· Στις 28 Μαΐου 2021, την Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.



Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

Μεταφορά αρμοδιοτήτων Επικουρικών Συντάξεων ΤΕΑΔ, ΤΑΣ, ΤΣΜΕΔΕ



Αθήνα, 28 Απριλίου 2021



Τα αιτήματα απονομής επικουρικής σύνταξης των συνταξιούχων των τομέων Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ), Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ) και Δικηγόρων (ΤΕΑΔ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του τ. ΕΤΑΑ θα εξακολουθούν να υποβάλλονται στο κτίριο του e-ΕΦΚΑ – Ακαδημίας 58- Αθήνα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dioik.merimna.epasf@efka.gov.gr


Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 1309/τ. Β΄/ 03-04-21 ( Αριθμ 92194 Απόφαση Διοικητή e- ΕΦΚΑ ) αποφασίστηκε η μεταφορά της αρμοδιότητας έκδοσης επικουρικής σύνταξης των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ) και Δικηγόρων (ΤΕΑΔ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ, από το Β’ Τμήμα Απονομής Επικουρικής Σύνταξης της Ε' Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων Γενικής Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών:


Στο Τμήμα Α' Απονομής Συντάξεων Νομικών της Δ' Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων για τους ασφαλισμένους των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ) και Δικηγόρων (ΤΕΑΔ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ για την περιοχή αρμοδιότητας του.
Στο Τμήμα Γ' Απονομής Συντάξεων Μηχανικών της Δ' Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων για τους ασφαλισμένους του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ για την περιοχή αρμοδιότητας του.
Στο Τμήμα Ε’ Απονομής Συντάξεων Αυτοτελώς Απασχολούμενων και Ασφαλισμένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Γ’ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων για τους ασφαλισμένους των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ) και Δικηγόρων (ΤΕΑΔ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ για την περιοχή αρμοδιότητας του.


Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

Αναπροσαρμογή των ποσοστών αναπλήρωσης από 1/10/2019 και επανυπολογισμός των συντάξεων.


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 52/16.12.2020

Αναπροσαρμογή των ποσοστών αναπλήρωσης από 1/10/2019 και επανυπολογισμός των συντάξεων.
Λήψη αρχείου


















AAΔΕ:Εγκύκλιοι και Αποφάσεις





Εγκύκλιοι και αποφάσεις
18 ΜΑΪΟΣ 2021
Ε. 2100 /18-05-2021


Ε. 2100 /18-05-2021: Φορολογική μεταχείριση ζημιών που προκύπτουν στην αλλοδαπή με βάση τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 27 του ν.4172/2013 (Α΄ 167).

18 ΜΑΪΟΣ 2021
Α. 1103 / 23-04-2021


Α. 1103 / 23-04-2021: Διαδικασία δειγματοληψίας και εξέτασης των δειγμάτων των κατασχεμένων βιομηχανοποιημένων καπνών.

18 ΜΑΪΟΣ 2021
Ε. 2098 /10-05-2021


Ε. 2098 /10-05-2021: Κοινοποίηση της αρ.πρ. Α.1081/02.04.2021 απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., για τη χορήγηση νέας παράτασης της προθεσμίας εισαγωγής ή παραλαβής βιομηχανοποιημένων καπνών με επικολλημένες ένσημες ταινίες φορολογίας μηδενικής αξίας που διατίθενται με απαλλαγή από τις φορολογικές επιβαρύνσεις και επιστροφής ενσήμων ταινιών μηδενικής αξίας προς καταστροφή

18 ΜΑΪΟΣ 2021
ΔΤΔ Γ 1039566 ΕΞ 2021


ΔΤΔ Γ 1039566 ΕΞ 2021: Απαγορεύσεις και Περιορισμοί - Κοινοποίηση εκτελεστικών κανονισμών 2019/1793 και 2021/608

17 ΜΑΪΟΣ 2021
Α. 1106 /11-05-2021


Α. 1106 /11-05-2021: Πιστοποιητικό του άρθρου 54Α΄του ν. 4174/2013 (πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α.).

15 ΜΑΪΟΣ 2021
Δ.ΟΡΓ.Α 1037354 ΕΞ 2021


Δ.ΟΡΓ.Α 1037354 ΕΞ 2021: Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ 2020/23-10-2020 απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. «Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)» (B’ 4738), ως προς τη μετατροπή του Γραφείου Υποστήριξης του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους (Γ.Δ.Γ.Χ.Κ.) σε Τμήμα «Αυτοτελές Τμήμα Υποστήριξης (A.T.Y.)», τον ανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Β΄ - Σχεδιασμού και Ποιότητας της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Υποστήριξης Εργαστηρίων (Δ.Σ.ΥΠ.Ε.), καθώς και τον ανακαθορισμό της δομής και των αρμοδιοτήτων της Χημικής Υπηρεσίας (Χ.Υ.) Πειραιά της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης.

14 ΜΑΪΟΣ 2021
Ε. 2097 /10-05-2021


Ε. 2097 /10-05-2021: 1. Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων δέκατου και ενδέκατου του ν. 4787/2021 2. Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου είκοσι επτά του Ν.4797/2021

12 ΜΑΪΟΣ 2021
ΔΥΠΗΔΕΔ ΣΤ' 1037437 ΕΞ 2021


ΔΥΠΗΔΕΔ ΣΤ' 1037437 ΕΞ 2021: Λειτουργία της διαδικτυακής υπηρεσίας χορήγησης στοιχείων στην ΗΔΙΚΑ και την Κοινωνία της Πληροφορίας για το Επίδομα Παιδιού (Α21) και το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

11 ΜΑΪΟΣ 2021
Α. 1104 /06-05-2021


Α. 1104 /06-05-2021: Παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 293 του ν. 4738/2020 «Ρυθμίσεις οφειλών που προέρχονται από επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων, καθώς και από καταπτώσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας» (Α’ 207).

11 ΜΑΪΟΣ 2021
Ε. 2095 /05-05-2021


Ε. 2095 /05-05-2021: Κοινοποίηση της Απόφασης (ΕΕ) 2021/660 της Επιτροπής της 19ης Απριλίου 2021 για την τροποποίηση της Απόφασης (ΕΕ) 2020/491 της Επιτροπής της 3ης Απριλίου 2021 σχετικά με την απαλλαγή από τους εισαγωγικούς δασμούς και τον Φ.Π.Α. κατά την εισαγωγή, η οποία χορηγείται για τα εμπορεύματα που είναι αναγκαία για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της έξαρσης της νόσου COVID-19 κατά τη διάρκεια του 2020- Παράταση προθεσμίας

11 ΜΑΪΟΣ 2021
E. 2094 /28-04-2021


E. 2094 /28-04-2021: Κοινοποίηση των διατάξεων της υπό στοιχεία Αριθμ. οικ. 7396/2021/24.03.2021 απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου “Παράταση ισχύος οριστικών τίτλων διαμονής και βεβαιώσεων κατάθεσης που έχουν εκδοθεί δυνάμει του ν. 4251/2014 (Α’80) και του π.δ. 106/2007 (Α’135)” (Β’1223).

07 ΜΑΪΟΣ 2021
Ε. 2093 /06-05-2021


Ε. 2093 /06-05-2021: Προθεσμία για τη χορήγηση απαλλαγής οχημάτων ΑμεΑ από τέλη κυκλοφορίας.

07 ΜΑΪΟΣ 2021
E. 2092 /06-05-2021


E. 2092 /06-05-2021: Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 25 και 43 του ν. 4778/2021 (Α΄ 26/19.2.2021).

07 ΜΑΪΟΣ 2021
Ε. 2090 /29-04-2021


Ε. 2090 /29-04-2021: Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 51 «Υπαγωγή ληξιπρόθεσμων οφειλών φορολογικών αποθηκών έτοιμων προς κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και άλλων αλκοολούχων προϊόντων σε ρύθμιση» του ν.4797/2021 (Α΄66)

06 ΜΑΪΟΣ 2021
E. 2091 /29-04-2021


E. 2091 /29-04-2021: Ενεργοποίηση νέου μηνύματος απελευθέρωσης κατά την εισαγωγή εμπορευμάτων.


ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός