Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Η διαδικασία και τα ποσά αποζημίωσης των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών

 Αθήνα, 16  Σεπτεμβρίου 2021

e-ΕΦΚΑ: Η διαδικασία και τα ποσά αποζημίωσης των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών

Στο πλαίσιο της άμεσης υλοποίησης του σχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του e-ΕΦΚΑ για επίσπευση της απονομής των συντάξεων, καθορίστηκαν με ΚΥΑ οι αποζημιώσεις των πιστοποιημένων επαγγελματιών δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών για τη σύμπραξή τους στη διαδικασία απονομής συνταξιοδοτικών παροχών από τον Φορέα.

Υπενθυμίζεται πως έχουν υποβληθεί πάνω από 3.600 αιτήσεις δικηγόρων και λογιστών, ενώ για τους 1.200 από αυτούς ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες η εκπαίδευση και πιστοποίηση τους προκειμένου να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής συντάξεων εντός του Οκτωβρίου. 

Ως δικαιούχοι των αποζημιώσεων ορίζονται  οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες οι οποίοι, μετά από ανάθεση έχουν εκδώσει βεβαιώσεις ή έχουν συντάξει σχέδια αποφάσεων τα οποία έχουν υποβληθεί από τους ασφαλισμένους στον e-ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, η ανάθεση γνωστοποιείται στον e-ΕΦΚΑ και λαμβάνει σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.  Επί της βεβαίωσης ή του σχεδίου απόφασης που έχει συντάξει ο πιστοποιημένος επαγγελματίας και υποβάλλει ο ασφαλισμένος στον e-ΕΦΚΑ, αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της ανάθεσης. Ο e-ΕΦΚΑ ελέγχει την αντιστοιχία ανάμεσα στην υποβληθείσα βεβαίωση ή το υποβληθέν σχέδιο απόφασης και στο αντικείμενο της ανάθεσης. Εάν οι υποβληθείσες βεβαιώσεις ή σχέδια αντιστοιχούν στην ανάθεση, ο e-ΕΦΚΑ προχωρεί στην καταβολή της αντίστοιχης αποζημίωσης με ισόποση πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλώσει ο πιστοποιημένος επαγγελματίας.

Αναλυτικότερα, η  αποζημίωση που δικαιούται ο πιστοποιημένος επαγγελματίας για τις ανά κατηγορία πράξεις καθορίζεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Πίνακας 1

Η σύμπραξη δικηγόρων και λογιστών αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ταχύτερη απονομή των συντάξεων. Ήδη, ο ρυθμός απονομής έχει διπλασιαστεί  σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019, καθώς κάθε μήνα απονέμονται 20.000 συντάξεις και στόχος μέσα στους επόμενους μήνες είναι η περαιτέρω αύξηση στις 30.000 απονομές κάθε μήνα.

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ 

Ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών 120 δόσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου

 Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

 

e-ΕΦΚΑ: Ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών 120 δόσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου για το δεύτερο στάδιο υπαγωγής
Αντιμετώπιση περιπτώσεων μετά τη λήξη της προθεσμίας

 

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει τους οφειλέτες του Φορέα- ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που είχαν υποβάλει αίτημα για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ μέχρι 7/10/2019- ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4611/2019.


Επισημαίνεται ότι η προαναφερόμενη λήξη αφορά σε οφειλέτες των οποίων οι οφειλές έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η υποβολή της αίτησης στο ΚΕΑΟ (μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών) και η καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021.


Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υπαγωγής των οφειλετών στην ανωτέρω ευεργετική ρύθμιση εξελίσσεται ηλεκτρονικά σε δύο στάδια.  Το πρώτο στάδιο προβλέπει την υποβολή αιτήματος προσδιορισμού-επανυπολογισμού των οφειλών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr), ενώ στο δεύτερο στάδιο προβλέπει την υποβολή αιτήματος ρύθμισης των οφειλών στον σύνδεσμο του ΚΕΑΟ στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ.


Διευκρινίζεται ότι για οφειλέτες των οποίων τα ληξιπρόθεσμα χρέη δεν έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ ή έχει διαβιβαστεί μέρος αυτών ή αυτά βρίσκονται σε στάδιο διόρθωσης από τον e-ΕΦΚΑ, δεν ισχύει η προαναφερόμενη λήξη προθεσμίας, αλλά οι εν λόγω οφειλέτες θα μπορούν να προβούν σε ρύθμιση μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΑΟ μετά το πέρας της 30ης Σεπτεμβρίου 2021, αφού διαβιβαστούν οι εν λόγω οφειλές. 
                                                                             

       Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ
 

..αναδρομικά και αυξήσεις του νόμου 4670/2020, ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι

 Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2021

 

Προκειμένου το σύνολο των συνταξιούχων να γνωρίζουν επακριβώς τι πραγματικά ισχύει με τα αναδρομικά και τις αυξήσεις του νόμου 4670/2020, ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι, πώς προκύπτει το ύψος των αναδρομικών και για να καταρριφθούν fake news που παραπληροφορούν τους πολίτες, είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστούν, για μια ακόμη φορά, τα εξής:

Για να πληρωθεί σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, ένας συνταξιούχος αναδρομικά και αυξήσεις θα πρέπει να πληροί 3 βασικές προϋποθέσεις:

  • Πρώτον, να έχει πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης,

 

  • Δεύτερον, να έχει συνταξιοδοτηθεί πριν τον Μάιο του 2016 (οι μετά το Μάιο 2016 έχουν ήδη λάβει αναδρομικά, ενώ 29.000 περιπτώσεις που εκκρεμούν θα έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου),

 

  • Τρίτον, να διατηρεί μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά (ν. 4387/2016- νόμος Κατρούγκαλου)


Από ένα πλήθος 1,8 εκατομμυρίων συνταξιούχων προκύπτει πως και τις 3 παραπάνω προϋποθέσεις σωρευτικά καλύπτουν οι 133.692. Αυτοί είναι που θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους μέχρι σήμερα το απόγευμα καθώς και μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις τους από τα τέλη Οκτωβρίου. 

Ο μέσος όρος αναδρομικών κυμαίνεται στα 195 ευρώ, ενώ έχει πραγματοποιηθεί παρακράτηση φόρου 20%. 


Επιπλέον, με βάση πάντα τον νόμο, η πληρωμή των αυξήσεων για τους παραπάνω συνταξιούχους θα πραγματοποιηθεί σε πέντε ετήσιες δόσεις. Οι πρώτες δυο δόσεις (που αφορούν το 2020 και το 2021) θα ενσωματωθούν στις συντάξεις τους στο τέλος Οκτωβρίου (συντάξεις Νοεμβρίου). Θα ακολουθήσουν άλλες 3 αυξήσεις. 

 

Η μεγάλη προσωπική διαφορά «ροκανίζει» τα αναδρομικά σε 520.000 συνταξιούχους.

Τόσο το τελικό πλήθος των δικαιούχων όσο και τα ποσά των αναδρομικών και των αυξήσεων δεν υπολογίστηκαν αυθαίρετα από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ αλλά βάσει του νόμου 4670/2020. Ο νόμος προβλέπει ότι για να μπορούν οι συνταξιούχοι να δουν πραγματικές αυξήσεις και αναδρομικά στις τσέπες τους θα πρέπει πρώτα να έχουν υπερκαλύψει την προσωπική τους διαφορά.


Από τις 754.000 συνταξιούχους με αίτηση πριν τον Μάιο του 2016 και με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, προκύπτει πως οι 520.000 διατηρούσαν μεγάλη προσωπική διαφορά και για αυτό δεν θα λάβουν αναδρομικά. Με άλλα λόγια, δεν πληρούσαν την τρίτη προϋπόθεση. 


Υπενθυμίζεται πως η προσωπική διαφορά είναι η έμμεση λογιστική μείωση που έγινε στο ανταποδοτικό κομμάτι των περισσότερων συντάξεων όταν αυτές επανυπολογίστηκαν με τα ποσοστά του ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου). Όσο μεγαλύτερη ήταν η προσωπική διαφορά που καθορίστηκε από τον ν. 4387/2016 άλλο τόσο «ροκανίστηκε» και το ποσό των αναδρομικών και των αυξήσεων που προέκυψαν από τον ν. 4670/2020. Οι συνταξιούχοι με μεγάλη προσωπική διαφορά δεν θα πληρωθούν αυξήσεις στο τέλος Οκτωβρίου και αναδρομικά σήμερα καθώς με αυτά καλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος από την προσωπική τους διαφορά. 


Ωστόσο, με τις μελλοντικές ετήσιες αυξήσεις στις συντάξεις τους που προβλέπονται στον ν. 4670/2020 ένα σημαντικό κομμάτι από αυτούς θα υπερκαλύψουν την προσωπική διαφορά και θα δουν και αυτοί με την σειρά τους μόνιμες και πραγματικές αυξήσεις. 

Τέλος, υπάρχει ένα πλήθος 215.000 συνταξιούχων προ του Μάιου 2016 όπου ο επανυπολογισμός των συντάξεων τους δεν έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Πρόκειται για εξαιρετικά σύνθετες περιπτώσεις που χρίζουν περαιτέρω επεξεργασίας. Από αυτούς υπολογίζεται πως μόνο οι 40.000-50.000 τελικά θα πληρωθούν αναδρομικά καθώς θα πληρούν και τις 3 παραπάνω προϋποθέσεις. 

Γιατί τα ποσά των αναδρομικών και των αυξήσεων είναι χαμηλά;


Το ποσό των αναδρομικών για τις 133.692 συνταξιούχους κυμαίνεται στα 195 ευρώ. Το χαμηλό αυτό ποσό δικαιολογείται καθώς ένα μεγάλο κομμάτι των αναδρομικών και των αυξήσεων που θα λάμβαναν στη τσέπη τους κατέληξε στο να καλύψει την προσωπική τους διαφορά. Το ποσό που απέμεινε μετά την κάλυψη της προσωπικής διαφοράς αλλά και την παρακράτηση του φόρου 20% και των λοιπών κρατήσεων, είναι και τα χρήματα που θα λάβουν στους λογαριασμούς τους με την μορφή αναδρομικών σήμερα και αυξήσεων στα τέλη Οκτωβρίου. 
Επιπλέον, οι αυξήσεις δεν δίνονται σωρευτικά όλες μαζί από φέτος αλλά επιμερίζονται σε 5 ετήσιες δόσεις. Επομένως, οι συνταξιούχοι θα δουν τα 2/5 των αυξήσεων τους στα τέλη Οκτωβρίου και τα υπόλοιπα 3/5 μελλοντικά.  


Πλατφόρμα διευκρινίσεων για τα αναδρομικά


Από την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου οι συνταξιούχοι θα μπορούν να έχουν άμεση και προσωποποιημένη ενημέρωση μέσα από την ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ https://www.efka.gov.gr  :
Α) σχετικά με την εκκαθάριση των αναδρομικών τους, 
Β) σε ποιους η καταβολή των αναδρομικών βρίσκεται ακόμη υπο επεξεργασία, 
Γ) αν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός χωρίς να προκύπτουν αναδρομικά για τους ίδιους κλπ 
Οι συνταξιούχοι θα πιστοποιούνται στη πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet. 


Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ:Εγκύκλιοι


ΣΕΠ
30
2021

Γενικό Έγγραφο 379385/Σ.121594-29/09/2021
Εφαρμογή του υπ’ αρ. 8/2019 Π.Δ. σχετικά με τη νέα οργανωτική δομή ΕΦΚΑ στις διαδικασίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΚΕΑΟ Στερεάς Ελλάδας.
Περισσότερα

ΣΕΠ
29
2021

Γενικό Έγγραφο 377727/Σ.121180-29/09/2021
Ρύθμιση τρεχουσών και καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών των
επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων που υπέστησαν ζημία λόγω φυσικών καταστροφών στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ανατολικής Αττικής, Βορείου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Φωκίδας και Φθιώτιδας.
Περισσότερα

ΣΕΠ
28
2021

Γενικό Έγγραφο 376547/Σ.652-28/09/2021
Oριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 20ης Μαΐου 2021
Περισσότερα

ΣΕΠ
27
2021

Γενικό Έγγραφο 374002-Σ.119983-27/09/2021
Ρύθμιση τρεχουσών και καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Π.Ε. Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο του 2021
Περισσότερα

ΣΕΠ
23
2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 54 - 23.09.2021
Καθορισμός αρμόδιων υγειονομικών όργανων για τη χορήγηση παροχών σε χρήμα
Περισσότερα

ΣΕΠ
23
2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 53 - 23.09.2021
Ασφαλιστικό καθεστώς μεταφερόμενου προσωπικού του Ομίλου Ο.Τ.Ε.
Περισσότερα

ΣΕΠ
23
2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 52 - 23.09.2021
Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 68 του ν. 4821/2021 σχετικά με την επανένταξη πληγέντων από την πανδημία του κορωνοϊού σε καθεστώς ρύθμισης - Τροποποίηση του άρθρου 33 του ν. 4756/2020
Περισσότερα

ΣΕΠ
20
2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 51 - 20.09.2021
Πρακτική άσκηση σπουδαστών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Περισσότερα

ΣΕΠ
16
2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 49 - 16.09.2021
Γνωστοποίηση διατάξεων άρθρων 44 και 45 του ν.4756/2020
Περισσότερα

ΣΕΠ
15
2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 50 - 15.09.2021
Προσδιορισμός των ασφαλιστικών εισφορών και απεικόνιση στην Α.Π.Δ. της ασφάλισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ανήκουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω αναστολής ή καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας εξαιτίας των πυρκαγιών του Ιουλίου/Αυγούστου 2021
Περισσότερα

ΑΑΔΕ:Εγκύκλιοι και αποφάσεις Σεπτεμβρίου


Ε. 2184 /28-09-2021


Ε. 2184 /28-09-2021: Διευκρινίσεις επί των διατάξεων του άρθρου 76 του ν. 4821/2021 (Α΄ 134) «Επανένταξη πληγέντων από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 στις ρυθμίσεις των άρθρων 1-17 του ν.4321/2015, των άρθρων 98-109 του ν.4611/2019 και του ν. 4469/2017- Αντικατάσταση του άρθρου 291 του ν.4738/2020 (Α΄207)»

29 ΣΕΠ 2021
Α. 1218 /23-09-2021


Α. 1218 /23-09-2021: Τροποποίηση της υπό στοιχεία Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ 1167/ 2015 (Β’ 1808) απόφασης για τον υπολογισμό του ορίου πληττόμενων εξαγωγικών επιχειρήσεων για το έτος 2021 στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

29 ΣΕΠ 2021
Δ.ΟΡΓ.Α 1080705 /22-9-2021


Δ.ΟΡΓ.Α 1080705 /22-9-2021: Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1115805 ΕΞ 2017/31-07-2017 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και εξουσιοδότηση υπογραφής “Με εντολή Διοικητή” σε όργανα της Φορολογικής Διοίκησης» (Β’ 2743).

28 ΣΕΠ 2021
Ε. 2183 /27-09-2021


Ε. 2183 /27-09-2021: Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τη συγχώνευση του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία «Ίδρυμα Σταματίου Δεκόζη Βούρου» με το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου Ευταξία», βάσει των διατάξεων των παρ. 3 έως και 5 του άρθρου 94 του ν.4714/2020 (Α΄ 148)»

27 ΣΕΠ 2021
A. 1219 /24-09-2021


A. 1219 /24-09-2021: Καθορισμός των ειδικότερων όρων, των προϋποθέσεων, της διαδικασίας και κάθε άλλου σχετικού θέματος για την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 186 «Ρυθμίσεις για τους παρόχους περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας» του ν. 4764/2020 «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις.» (Α’ 256).

22 ΣΕΠ 2021
Ε. 2182 /21-09-2021


Ε. 2182 /21-09-2021: Κοινοποίηση των διατάξεων της υπ’ αριθμ. 109143 ΕΞ 2021 (ΥΕΚ Β΄4103/8.9.2021) Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών περί αναστολής της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας σε πληγέντες από πυρκαγιές.

21 ΣΕΠ 2021
Ε. 2180 /17-09-2021


Ε. 2180 /17-09-2021: Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 54 ΣΤ του ν.4174/2013 (ΦΕΚ Α΄170/26.7.2013)

21 ΣΕΠ 2021
Ε. 2181 /21-09-2021


Ε. 2181 /21-09-2021: Διευκρινίσεις σχετικά με τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ ετών 2021 έως 2023

18 ΣΕΠ 2021
Α. 1217 /17-09-2021


Α. 1217 /17-09-2021: Καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης των απαλλαγών από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα ακίνητα που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας από την 1η Μαΐου 2021 έως και τη 2α Σεπτεμβρίου 2021.

17 ΣΕΠ 2021
Ε. 2179 /14-09-2021


Ε. 2179 /14-09-2021: Κοινοποίηση της υπό στοιχεία Α. 1180/06-08-2021 απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών «Όροι και διατυπώσεις για την παραλαβή με απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης της αιθυλικής αλκοόλης, που χρησιμοποιείται: α) αυτούσια για την παραγωγή φαρμάκων που προορίζονται για ανθρώπινη και κτηνιατρική χρήση και β) για την παρασκευή πρώτης ύλης των φαρμάκων αυτών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας παραγωγής τους, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της περ. δ) της παρ. 1 του άρθρου 83 του ν. 2960/2001» (Β΄3751).

16 ΣΕΠ 2021
ΔΔΑΔ Γ 1078429 /16-09-2021


ΔΔΑΔ Γ 1078429 /16-09-2021: Επιλογή και τοποθέτηση Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης/Υποδιεύθυνσης Υπηρεσιών απευθείας υπαγόμενων στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)

16 ΣΕΠ 2021
Α. 1213 /10-09-2021


Α. 1213 /10-09-2021: Μεταβολή στοιχείων και διακοπή εργασιών επιχείρησης φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

16 ΣΕΠ 2021
Α. 1214 /14-09-2021


Α. 1214 /14-09-2021: Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική.

15 ΣΕΠ 2021
Ε. 2178 /10-09-2021


Ε. 2178 /10-09-2021: Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 47 του ν.4818/2021 (Α΄124) καθώς και της υπό στοιχεία Α. 1181/06-08-2021 (Β΄3811) κοινής απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών και του Διοικητή ΑΑΔΕ.

15 ΣΕΠ 2021
Α. 1212 /08-09-2021


Α. 1212 /08-09-2021: Oρισμός αρμόδιας αρχής και ρύθμιση διαδικασίας εγγραφής, μεταβολής, διαγραφής/εξαίρεσης προσώπων, στο πλαίσιο των ειδικών καθεστώτων των άρθρων 47β, 47γ και 47δ 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός