Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης και ο Νέος Κανονισμός


Τρείς μήνες προθεσμία εδόθει απο το Υπουργείο Εργασίας στις  διοικήσεις των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης προκειμένου  να εφαρμόσουν τους νέους κανόνες λειτουργίας αλλά  και διαχείρισης ώστε να διασφαλίζονται οι παροχές που στοχεύουν. Τα Ταμεία υποχρεούνται εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση του κανονισμού να συμμορφωθούν προς τις διατάξεις και να υποβάλουν προς έγκριση στην Εποπτεύουσα Αρχή αναπροσαρμοσμένους Εσωτερικούς Κανονισμούς Λειτουργίας.

Ο Νέος Κανονισμός προβλέπει τη Ρύθμιση Κανόνων Δικαίου βάσει των οποίων κανόνων θα καθορίζονται τα πρότυπα χρηστής  Διοίκησης και Διαχείρισης των Ταμείων. Μέσω των Ταμείων αυτών υλοποιείται ο θεσμός της Επαγγελματικής Ασφάλισης, ο οποίος θεσπίστηκε στη χώρα μας με τα άρθρα 7 και 8 του ν. 3029/2002 (ΦΕΚ Α'160/11.07.2002), υπό το πρίσμα και της Οδηγίας 2003/41 της EE με σκοπό τη χορήγηση ασφαλιστικής προστασίας, σε προαιρετική ή υποχρεωτική βάση, πέραν της παρεχόμενης από την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, για τους ασφαλιστικούς κινδύνους και ενδεικτικά τους κινδύνους γήρατος, θανάτου, αναπηρίας, επαγγελματικού ατυχήματος, ασθένειας, διακοπής της εργασίας. Τα Τ.Ε.Α. χορηγούν παροχές σε είδος ή σε χρήμα που καταβάλλονται περιοδικώς ή εφάπαξ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός