"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!
"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Χαρακτηρισμός δειγμάτων ξηρών καρπών και προϊόντων αυτών που περιέχουν αφλατοξίνες, ως μη ασφαλών και επιβλαβών για την υγεία.



30/003/000/4338/2021 /08-11-2021


Κοινοποίηση της υπ' αριθ. 27/2021 Α.Υ.Ο. "Χαρακτηρισμός δειγμάτων ξηρών καρπών και προϊόντων αυτών που περιέχουν αφλατοξίνες, ως μη ασφαλών και επιβλαβών για την υγεία.
Λήψη αρχείου
Α.Υ.Ο. 27/2021
Περίληψη Εγκυκλίου


Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Έγγραφο που αφορά στην κοινοποίηση και εφαρμογή της υπ’ αριθ. 27/2021 Α.Υ.Ο. (Β΄4075), [απόφασης του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου (Α.Χ.Σ.)] «Χαρακτηρισμός δειγμάτων ξηρών καρπών και προϊόντων αυτών που περιέχουν αφλατοξίνες, ως μη ασφαλών και επιβλαβών για την υγεία».

Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Με το παρόν έγγραφο κοινοποιείται η ανωτέρω απόφαση στην οποία καθορίζεται ότι τα μη κανονικά δείγματα ξηρών καρπών (αραχίδων, αμυγδάλων, φιστικιών, φουντουκιών, καρυδιών Βραζιλίας, ακρόδρυων) που περιέχουν αφλατοξίνη Β1 ή/και σύνολο αφλατοξινών Β1+Β2+G1+G2 σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες των μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων, όπως αυτά τίθενται στον κανονισμό (ΕΚ) 1881/2006, θα χαρακτηρίζονται ως μη ασφαλή και επιβλαβή για την υγεία και δίνονται οδηγίες για την εφαρμογή της.

Γ) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Το παρόν έγγραφο εφαρμόζεται από τις Χημικές Υπηρεσίες (Χ.Υ.) του Γενικού Χημείου του Κράτους που πραγματοποιούν εργαστηριακές εξετάσεις για τον προσδιορισμό αφλατοξινών σε δείγματα ξηρών καρπών (αραχίδων, αμυγδάλων, φιστικιών, φουντουκιών, καρυδιών Βραζιλίας, ακρόδρυων) που προορίζονται για άμεση κατανάλωση από τον άνθρωπο ή για χρήση ως συστατικά σε τρόφιμα, καθώς και μεταποιημένων προϊόντων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός