"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!
"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Προαιρετική ασφάλιση στον Ειδικό Λογαριασμό Ασφάλισης Ελλήνων Εξωτερικού



ΘΕΜΑ: «Προαιρετική ασφάλιση στον Ειδικό Λογαριασμό Ασφάλισης Ελλήνων Εξωτερικού βάσει του Ν.1469/84 και εθνική σύνταξη λόγω γήρατος».

Σας κοινοποιούμε το με αρ. πρωτ. Φ.80000/34816/31-05-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που αφορά το θέμα. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, δεν είναι επιτρεπτή η καταβολή ποσού εθνικής σύνταξης σε ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί προαιρετικά στην ασφάλιση του Ειδικού Λογαριασμού Ασφάλισης Ελλήνων Εξωτερικού (Ν.1469/1984) εάν δεν έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 έτη μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.

Συνεπώς, στις περιπτώσεις υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης λόγω γήρατος και εφόσον θεμελιώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα, εάν δεν πληρούται η προϋπόθεση της μόνιμης και νόμιμης διαμονής για τουλάχιστον 15 έτη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο  άρθρο 7 του Νόμουτου  4387/16, όπως ισχύει, και εφόσον δεν πρόκειται για περίπτωση που ρητά εξαιρείται, δεν καταβάλλεται ποσό εθνικής σύνταξης και χορηγείται μόνο το ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης.


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΕΛΕΝΗ Σ. ΝΙΑΡΧΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός