Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΟΠΕΚΑ επεκτείνει την λειτουργία του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας



Ο ΟΠΕΚΑ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας συνεχίζει και επεκτείνει την λειτουργία του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) που δημιουργήθηκε το 2002 στον ΟΓΑ.

Σκοπός του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας είναι η οργάνωση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, διακοπών και εκδρομών, η δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου και βιβλίων, όπως επίσης χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες μητέρες, τροφεία για βρεφονηπιακούς σταθμούς, δαπάνες για επιμορφωτικά σεμινάρια ή συνέδρια νέων αγροτών, συμμετοχή σε προγράμματα ΕΕ.

Για το έτος 2017, ο ΛΑΕ υλοποιεί προγράμματα, από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν περισσότεροι από 330.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Η συνολική δαπάνη ξεπερνάει τα 14 εκατομμύρια ευρώ και αντιστοιχεί σε δελτία κοινωνικού τουρισμού, εκδρομικά πακέτα, δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, σεμινάρια και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες.

Επισημαίνεται πως τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του 2017 ολοκληρώνονται στις 8/5/2018 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα για τα εκδρομικά και τουριστικά προγράμματα) εκτός από το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου που ολοκληρώνεται στις 31/5/2018.

Η συμμετοχή στα προγράμματα του 2017 προυποθέτει να έχει υποβληθεί αίτηση το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή πριν τις φετινές κληρώσεις οι οποίες διενεργήθηκαν τον Ιούλιο του 2017. Από 15/9/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση συμμετοχής.

Σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση των προγραμμάτων ΛΑΕ για το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός