ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"!!!
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"!!!

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Φόροι στα ακίνητα μόνο επί των πραγματικών τιμών

Κ. Κόλλιας: Φόροι στα ακίνητα μόνο επί των πραγματικών τιμών


Στα προβλήματα, που προκαλούνται από το μεγάλο βαθμό γραφειοκρατίας στις διαδικασίες συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Μιλώντας στην Prodexpo 2017, ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι «η εικόνα, που βγάζουμε προς τα έξω σε σχέση με την πορεία των επενδύσεων, είναι πολύ άσχημη. Το Ελληνικό παραμένει ανεκμετάλλευτο από το 2001 και δεν μπορεί ξαφνικά να έρχεται η αρχαιολογική υπηρεσία στο παρά πέντε της επένδυσης και να λέει ''εδώ αλλάζουν οι χρήσεις γης''.
Η γραφειοκρατία αποτελεί τροχοπέδη για τα πάντα, από το πιο απλό μέχρι το πιο σπουδαίο, που είναι μια επένδυση. Από τη γραφειοκρατία δεν ξεφεύγει ούτε η αγορά ακινήτων. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για οποιονδήποτε επιχειρήσει σήμερα να αγοράσει έκταση γης στην Ελλάδα, να γνωρίζει από πριν με βεβαιότητα αν μπορεί να την αξιοποιήσει και με ποιο τρόπο. Υπάρχουν επιχειρήσεις που βάζουν τα χρήματά τους σε γη και δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν.Δεν υπάρχει, στις περισσότερες περιοχές, σαφής χωροταξικός σχεδιασμός με κωδικοποίηση των επιτρεπόμενων χρήσεων γης. Δεν ξέρεις πότε μπορεί να υπάρξει εμπλοκή με το δασαρχείο και την αρχαιολογική υπηρεσία ενώ η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτικών συναλλαγών απαιτεί πάνω από 10 δικαιολογητικά και αν αναφερόμαστε σε τραπεζικό δανεισμό ο αριθμός τους υπερδιπλασιάζεται».
Ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε ακόμα και στη γραφειοκρατία στο φορολογικό σύστημα των ακινήτων, μιλώντας για τους 35 φόρους, που ισχύουν για την κατοχή, μεταβίβαση, εισόδημα και ανέγερση κτισμάτων, καθώς και στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, ζητώντας την επιβολή της όποιας φορολογίας επί των πραγματικών τιμών, αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων, και όχι επί των αντικειμενικών, που στην ουσία είναι πλασματικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός