"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!
"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Η εισαγωγή αγαθών από τρίτες προς Ε.Ε. χώρες αποτελεί φορολογητέα πράξη η οποία φορολογείται αντικειμενικά, ανεξάρτητα από τον επαχθή ή μη χαρακτήρα της αλλά και το πρόσωπο (ιδιώτη, επιχείρηση, δημόσιο) που πραγματοποιεί την εισαγωγή αυτή. Επιπλέον για την βεβαίωση και είσπραξη ή απαλλαγή του ΦΠΑ τηρούνται οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις της Ενωσιακής και Εθνικής Τελωνειακής Νομοθεσίας, διαδικασίες.
Δεν προβλέπεται απαλλαγή από ΦΠΑ για την εισαγωγή αρχαιολογικών πολιτιστικών αγαθών από το ελληνικό δημόσιο.
Απαλλάσσεται από το ΦΠΑ η εισαγωγή αντικειμένων, συλλογών και αντικειμένων τέχνης, εκπαιδευτικού, επιστημονικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα, που δεν προορίζονται προς πώληση, εφόσον εισάγονται από μουσεία, αίθουσες εκθέσεων και λοιπά ιδρύματα που έχουν εγκριθεί για να παραλαμβάνουν τα αντικείμενα αυτά με απαλλαγή όταν τα αντικείμενα αυτά προσφέρονται δωρεάν ή αγοράζονται από άτομα που δεν υπόκειται στον φόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός