"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!
"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

"100 ΔΟΣΕΙΣ": τι προβλέπει η νέα ρύθμιση

-δεν θα υπάρχει το όριο του ενός εκατομμυρίου ευρώ που υπάρχει σήμερα και δεν επιτρέπει σε φορολογούμενους –κυρίως επιχειρήσεις- με μεγαλύτερες οφειλές να προχωρήσουν στη ρύθμιση των οφειλών τους. Σημειώνεται ότι από τα 72 δισ. ευρώ που είναι τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο αυτά που αφορούν οφειλές έως ένα εκατομμύριο ευρώ είναι μόλις τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ.
-θα αυξηθεί το όριο οφειλής προκειμένου ο φορολογούμενος να μπορεί να λάβει το σύνολο των 100 δόσεων. Με το σημερινό καθεστώς οι 100 δόσεις δίνονται μόνο σε όσους έχουν οφειλή έως 5.000 ευρώ ενώ για υψηλότερες οφειλές ο αριθμός των δόσεων περιορίζεται στις 72.
-θα μειωθεί το ελάχιστο ποσό δόσης που σήμερα είναι 50 ευρώ. Το ποσό αυτό πρόκειται να περιοριστεί ακόμη και στα 20 ή και 15 ευρώ προκειμένου να μπορούν να ρυθμίσουν το χρέος τους ακόμη και συνταξιούχοι των 300 ευρώ.
-θα δοθεί παράταση για την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση και πέραν της 31ης Μαρτίου.
-θα αίρονται άμεσα τα μέτρα κατάσχεσης εφόσον ένας οφειλέτης προχωρά στη ρύθμιση της οφειλής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός