"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!
"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Προείσπραξη - Προσφυγή ΔΕΣ Στο άρθρο 61 παρ. 4 του νέου Κώδικα Δικηγόρων

Προείσπραξη - Προσφυγή ΔΕΣ

Στο άρθρο 61 παρ. 4 του νέου Κώδικα Δικηγόρων (Ν. 4194/2013 ΦΕΚ Α’ 208/27-09-2013) προβλέπεται κατάθεση του γραμματίου προκαταβολής εισφορών της παραγράφου 1 κατά την άσκηση κάθε είδους ενδίκων βοηθημάτων ή ενδίκων μέσων (ήτοι κατάθεση αγωγής, αίτησης, έφεσης, ανακοπής, αναίρεσης, κ.λπ.), καθώς και σε κάθε παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων και δικαστών και για κάθε στάδιο της δίκης, αλλιώς η σχετική διαδικαστική πράξη είναι απαράδεκτη.
Συνεπώς, οι δικηγόροι που προσέρχονται στην Υπηρεσία μας για να καταθέσουν οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα (π.χ. ανακοπή, παρέμβαση, προσφυγή, αίτηση έκπτωσης ή ακύρωσης) ή να ενεργήσουν πράξεις (π.χ. υποβολή δήλωσης σήματος) για τις οποίες προβλέπεται αμοιβή, σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι του Ν.4194/2013, θα πρέπει να καταθέτουν το σχετικό γραμμάτιο προκαταβολής εισφορών.
Όσον αφορά την κατάθεση προσφυγής ενώπιον της ΔΕΣ κατά απορριπτικής της δήλωσης σήματος απόφασης, που προβλέφθηκε για πρώτη φορά με το άρθρο 144 του Ν.4072/2012 και η οποία δεν αναφέρεται ρητά στο ως άνω ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι, θεωρούμε ότι αναλογικά με το γραμμάτιο προκαταβολής εισφορών που προβλέπεται για κάθε αίτηση, τριτανακοπή ή παρέμβαση ενώπιον της ΔΕΣ, θα πρέπει να ορισθεί στο ίδιο ποσό των 214,00 € . Υπέρ της άποψης αυτής συνηγορεί και το γεγονός ότι ο νομοθέτης, αντιμετωπίζει εξίσου, ως προς το ύψος παραβόλου, τα υποβαλλόμενα ενώπιον της ΔΕΣ ένδικα μέσα και βοηθήματα. Πράγματι  στην περ. ιε. και  ιστ. της παρ. 1 του άρθρου 179 του  Ν.4072/12 αναφέρεται ότι η κατάθεση ενδίκων μέσων παρεμβάσεων και αιτήσεων ενώπιον της ΔΕΣ και η συζήτηση αυτών απαιτεί παράβολο 70 και 40 € αντίστοιχα
                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός