"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!
"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" και "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"!

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης ..



Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./26794/Α36/2020
Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από το σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Αριθμ. Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./26794/Α36

ΦΕΚ B’ 5500/14.12.2020

Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από το σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Α. Σύμφωνα με τις διατάξεις:

..............αποφασίζουμε:

Α. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Εγκρίνεται η χορήγηση επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών για τις οποίες, λόγω του σεισμού της 30ής Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή έχουν χαρακτηρισθεί ως προσωρινά ακατάλληλες για χρήση με Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας, για την κάλυψη των προσωρινών στεγαστικών αναγκών τους.

Β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Ορίζεται προθεσμία έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της παρούσας απόφασης για την υποβολή, από τους ενδιαφερόμενους, αίτησης συνοδευόμενης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο κεφάλαιο Δ΄ της παρούσας «ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ» στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.), η οποία εφεξής στην παρούσα απόφαση θα αποκαλείται «Αρμόδια Υπηρεσία».

Στις περιπτώσεις που δεν έχει παραληφθεί, εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, το Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή δεν έχει εκδοθεί, μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη Έκθεση Αυτοψίας χαρακτηρισμού της κατοικίας ως προσωρινά ακατάλληλης για χρήση, τότε ο ενδιαφερόμενος έχει προθεσμία έξι (6) μηνών, από τη λήψη των προαναφερομένων, για την υποβολή αίτησης, συνοδευόμενης από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης.

Γ. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

1. Την επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης δικαιούνται οι οικογένειες που διέμεναν μόνιμα στην πληγείσα κατοικία, η οποία αποτελούσε την κύρια κατοικία τους και οι οποίες θα ενοικιάσουν ή θα φιλοξενηθούν, για την προσωρινή διαμονή τους, εφόσον δεν διαθέτουν κενή ή δευτερεύουσα κατοικία σε απόσταση μικρότερη των 25 χλμ. από την πληγείσα κατοικία (σύμφωνα με το διαδραστικό εργαλείο χιλιομετρικών αποστάσεων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών), που να καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Ως μέλη οικογενειών θεωρούνται οι συνοικούντες σύζυγοι και συγγενείς μέχρι β΄ βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον δικαιούχο. Το απαιτούμενο εμβαδόν για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών εκτιμάται σε 20 τ.μ. ανά άτομο.

2. Η επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης που θα χορηγείται στους δικαιούχους ορίζεται στο ποσό των 300,00 € το μήνα για μεμονωμένα άτομα, 350,00 € το μήνα για οικογένειες δύο (2) ατόμων, 400,00 € για οικογένειες τριών (3) ατόμων, 450,00 € για οικογένειες τεσσάρων (4) ατόμων και 500,00 € για οικογένειες περισσοτέρων ατόμων.

Επισημαίνεται ότι η επιδότηση ενοικίου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αναγράφεται στην Απόδειξη Υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, που αφορά στη μίσθωση της νέας κατοικίας.

3. Εάν η σεισμόπληκτη κατοικία ήταν ενοικιαζόμενη, απαιτείται η Απόδειξη Υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), που αφορά στη μίσθωση της πληγείσας κατοικίας από τον αιτούντα. Το εν λόγω μισθωτήριο πρέπει να ήταν σε ισχύ την ημέρα του σεισμού.

4. Για κάθε μέλος της οικογένειας που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, ο αριθμός των μελών της οικογένειας, για τον υπολογισμό του ποσού της επιδότησης, θα προσαυξάνεται κατά ένα (1) μέλος. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται η προσκόμιση Βεβαίωσης από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), από την οποία να προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

5. Οι αιτούντες επιδότησης συγκατοίκησης θα προσκομίζουν τις αρχικές δηλώσεις Ε1 του φορολογικού έτους 2019 (για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01-01-2019 έως και 31-12-2019), Ε2 του φορολογικού έτους 2019 και το τελευταίο υποβληθέν έντυπο Ε9 των φιλοξενούντων, από τα οποία να προκύπτει η ιδιοκτησία ή η μίσθωση της κατοικίας τους και το εμβαδόν της. Τα έντυπα αυτά θα υποβάλλονται, με αίτηση του δικαιούχου, κάθε χρόνο, για το χρονικό διάστημα χορήγησης της επιδότησης.

6. Για τη διαπίστωση της χρήσης του σεισμοπλήκτου κτηρίου ως κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος θα προσκομίζονται, επιπλέον των άλλων δικαιολογητικών, εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης του σεισμοπλήκτου ακινήτου (φωτοτυπία και των δύο όψεων των λογαριασμών) ή Βεβαίωση Κατανάλωσης Ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου 2020 έως 30ή Οκτωβρίου 2020.

7. Δεν χορηγείται επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης εάν το σεισμόπληκτο κτίριο δεν κατοικούνταν πριν το σεισμό, όταν αυτό προκύπτει από την κατανάλωση ρεύματος από 1η Μαΐου 2020 έως 30 Οκτωβρίου 2020. Δεν χορηγείται επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης εφόσον το σεισμόπληκτο κτίριο, όπως διαπιστώνεται από την κατανάλωση ρεύματος, κατοικείται μετά την έναρξη της ημερομηνίας επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης.

8. Δεν χορηγείται επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης σε αιτούντα που από τα φορολογικά του στοιχεία προκύπτει ότι διέμενε στην πληγείσα κατοικία ως φιλοξενούμενος.

9. Δεν χορηγείται επιδότηση συγκατοίκησης σε σεισμόπληκτους στις περιπτώσεις που θα φιλοξενηθούν:

- σε κατοικία στην οποία ο ίδιος ή μέλος της οικογένειας του έχει πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία ή συγκυριότητα,

- σε κατοικία που φιλοξενείται ήδη δικαιούχος επιδότησης συγκατοίκησης,

- σε κατοικία που δεν καλύπτει συνολικά τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς τους και της οικογένειας που τους φιλοξενεί. Στην περίπτωση αυτή, το εμβαδόν της κατοικίας που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες των ατόμων που διαμένουν συνολικά εκτιμάται σε 15 τ.μ. ανά άτομο,

- σε κατοικία που ενοικιάζεται από δικαιούχο επιδότησης ενοικίου,

- σε κενή κατοικία.

10. Η επιδότηση χορηγείται ανά τρίμηνο. Η επιδότηση του πρώτου τριμήνου θα χορηγηθεί αμέσως μετά την έκδοση Απόφασης Δικαιούχου Επιδότησης. Η εν λόγω απόφαση, καθώς και οι αποφάσεις χορήγησης επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης των επόμενων τριμήνων εγκρίνονται από την Προϊσταμένη της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.

11. Ως ημερομηνία έναρξης της επιδότησης ορίζεται ή η ημερομηνία έναρξης της φιλοξενίας ή η ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης που αναγράφεται στην Απόδειξη Υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που αφορά στη μίσθωση της νέας κατοικίας.

12. Η αίτηση για χορήγηση επιδότησης του δευτέρου και των επομένων τριμήνων θα υποβάλλεται μετά το τέλος του τριμήνου.

13. Σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής (ιδιοκτησιακού καθεστώτος σεισμόπληκτου, αλλαγή μελών οικογένειας κ.λπ.), ο δικαιούχος οφείλει να ενημερώσει εγγράφως την αρμόδια υπηρεσία εντός είκοσι (20) εργάσιμων ημερών.

14. Στις περιπτώσεις συνιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στην πληγείσα κατοικία και αδυνατούν να προσκομίσουν δικαιολογητικά των υπολοίπων συνιδιοκτητών από τα οποία να προκύπτει ότι εκείνοι δεν διέμεναν μόνιμα σ’ αυτή και δεν προτίθενται να διεκδικήσουν επιδότηση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα δηλώνουν ότι είναι οι μόνοι ένοικοι της πληγείσας κατοικίας και ότι αδυνατούν να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των συνιδιοκτητών της.

15. Οι αρχικές δηλώσεις Ε1 του φορολογικού έτους 2019 (για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01-01-2019 έως και 31-12-2019), Ε2 του φορολογικού έτους 2019, καθώς και το τελευταίο υποβληθέν έντυπο Ε9, συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνεται ότι οι υποβληθείσες δηλώσεις είναι οι αρχικές και δεν υπάρχει μεταβολή, θα προσκομίζονται από όλα τα άτομα που κατοικούσαν μόνιμα στην πληγείσα κατοικία, εφόσον υποχρεούνται από τον νόμο στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον αριθμό των ατόμων για τα οποία χορηγείται επιδότηση. Τα εν λόγω έντυπα, συνοδευόμενα από την προαναφερθείσα υπεύθυνη δήλωση, θα υποβάλλονται με αίτηση του δικαιούχου, κάθε χρόνο, για το χρονικό διάστημα χορήγησης της επιδότησης.

16. Η επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης για μεν τους ιδιοκτήτες, που διέμεναν στις κατοικίες που υπέστησαν βλάβες, χορηγείται μέχρι την επισκευή ή ανακατασκευή της κατοικίας τους και με ανώτατο χρονικό διάστημα δύο (2) χρόνια, για δε τους ενοικιαστές των κατοικιών που υπέστησαν βλάβες, για έξι (6) μήνες.

17. Στις περιπτώσεις που στην πληγείσα κατοικία διέμεναν μόνιμα ένοικοι χωρίς ποσοστά συνιδιοκτησίας σε αυτή άλλα κάνοντας χρήση της κατοικίας με δωρεάν παραχώρηση, σε αυτούς χορηγείται ή επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης για έως και δύο (2) χρόνια. Για την απόδειξη των προαναφερομένων απαιτείται η προσκόμιση του αρχικού Ε2 του φορολογικού έτους 2019 του ιδιοκτήτη, καθώς και υπεύθυνη δήλωσή του (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) ότι ήταν η κύρια κατοικία του αιτούντα μέχρι την ημέρα του σεισμού.

18. Αν στο χρονικό διάστημα των δύο (2) χρόνων έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου τότε μετά τη λήψη της τελευταίας δόσης της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για επισκευή της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου (εφόσον είναι ιδιοκτήτης), ανακατασκευή, αγορά υπό ανέγερση κτιρίου ή αποπεράτωση υφιστάμενου κτιρίου ή μετά την εφάπαξ λήψη της Σ.Σ. για αγορά έτοιμου κτιρίου, παύει η καταβολή της εν λόγω επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης.

19. Αν ο δικαιούχος επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης έχει την πλήρη ή ψιλή κυριότητα του πληγέντος ακινήτου και δεν έχει υποβάλλει, έως την καταληκτική ημερομηνία αίτηση με πλήρη φάκελο μελέτης επισκευής ή ανακατασκευής του πληγέντος κτιρίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./26169/ Α325/27-11-2020 (B΄ 5293) απόφαση, προκειμένου να του χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή, η εν λόγω επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης διακόπτεται αυτοδίκαια.

20. Εάν η υπηρεσία κρίνει απαραίτητο μπορεί να ζητήσει εγγράφως επιπλέον στοιχεία για την εξέταση της αίτησης χορήγησης επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης.

Δ. ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση που θα υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στην Αρμόδια Υπηρεσία προκειμένου να τους χορηγηθεί η επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης είναι τα παρακάτω:

Δ1. Για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών που υπέστησαν βλάβη:

1. Για το πρώτο τρίμηνο στις περιπτώσεις χορήγησης επιδότησης ενοικίου:

Ι. Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας χαρακτηρισμού της κατοικίας, από τα οποία να προκύπτει ότι η πληγείσα κατοικία είναι ακατάλληλη για χρήση.

ΙΙ. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως).

ΙΙΙ. Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης της σεισμόπληκτης κατοικίας (φωτοτυπία και των δύο όψεων των λογαριασμών) ή Βεβαίωση Κατανάλωσης Ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου 2020 έως και 30ή Οκτωβρίου 2020.

IV. Οι αρχικές δηλώσεις Ε1 του φορολογικού έτους 2019 (για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01-01-2019 έως και 31-12-2019), Ε2 του φορολογικού έτους 2019, καθώς και το τελευταίο υποβληθέν έντυπο Ε9, συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής), του αιτούντος, καθώς και των ατόμων που συνοικούν μόνιμα μαζί του και για τα οποία αιτείται τη χορήγηση επιδότησης, στην οποία θα δηλώνεται ότι οι υποβληθείσες δηλώσεις είναι οι αρχικές και δεν υπάρχει μεταβολή.

V. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνεται ότι:

- Η κατοικία που υπέστη ζημιές είναι η κύρια κατοικία μου στην οποία κατοικώ μόνιμα ως ιδιοκτήτης και ο αριθμός των ατόμων που συνοικούν μόνιμα μαζί μου στην πληγείσα κατοικία είναι ………… άτομα. ……………………………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος) ………………………………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος) ……………………… …………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος).

- Δεν διαθέτω άλλη κενή ή δευτερεύουσα κατοικία σε απόσταση μικρότερη των 25 χλμ. από την πληγείσα κατοικία, που να καλύπτει τις στεγαστικές μου ανάγκες.

- Η κατοικία που ενοικιάζω μετά την 30ή Οκτωβρίου 2020 δεν έχει χαρακτηριστεί ως κτήριο ακατάλληλο για χρήση.

- Σας υποβάλλω τις δηλώσεις Ε1 και Ε2 του 2019 και το τελευταίο υποβληθέν Ε9. Οι εν λόγω δηλώσεις είναι οι αρχικές και δεν υπάρχουν μεταβολές.

- Ο λογαριασμός στον οποίο επιθυμώ να κατατεθεί η επιδότηση ενοικίου είναι ο λογαριασμός που τηρώ στ……… ……………………………………………… με IBAN …………………………………………………, φωτοτυπία του οποίου σας προσκομίζω.

Ο Α.Φ.Μ. μου είναι ……………………………………

- Συναινώ/δεν συναινώ (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) να ζητηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην αρμόδια υπηρεσία οποιαδήποτε στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να εξεταστεί η παρούσα αίτησή μου.

- Συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνοδεύουν το αίτημά μου και στην αξιοποίηση αυτών για επιστημονικούς σκοπούς προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

VI. Φωτοτυπία IBAN/βιβλιαρίου του λογαριασμού κατάθεσης της επιδότησης.

2. Για το πρώτο τρίμηνο στις περιπτώσεις χορήγησης επιδότησης συγκατοίκησης:

Ι. Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας χαρακτηρισμού της κατοικίας, από τα οποία να προκύπτει ότι η πληγείσα κατοικία είναι ακατάλληλη για χρήση.

ΙΙ. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως).

ΙΙΙ. Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης της σεισμόπληκτης κατοικίας (φωτοτυπία και των δύο όψεων των λογαριασμών) ή Βεβαίωση Κατανάλωσης Ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου 2020 έως και 30 Οκτωβρίου 2020.

IV. Οι αρχικές δηλώσεις Ε1 του φορολογικού έτους 2019 (για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01-01-2019 έως και 31-12-2019), Ε2 του φορολογικού έτους 2019, καθώς και το τελευταίο υποβληθέν έντυπο Ε9, συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής), του αιτούντος, καθώς και των ατόμων που συνοικούν μόνιμα μαζί του και για τα οποία αιτείται τη χορήγηση επιδότησης, στην οποία θα δηλώνεται ότι οι υποβληθείσες δηλώσεις είναι οι αρχικές και δεν υπάρχει μεταβολή.

V. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνεται ότι:

- Η κατοικία που υπέστη ζημιές είναι η κύρια κατοικία μου στην οποία κατοικώ μόνιμα ως ιδιοκτήτης και ο αριθμός των ατόμων που συνοικούν μόνιμα μαζί μου στην πληγείσα κατοικία είναι ………… άτομα. ……………………………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος) ………………………………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος) ……………………… …………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος).

- Δεν διαθέτω άλλη κενή ή δευτερεύουσα κατοικία σε απόσταση μικρότερη των 25 χλμ. από την πληγείσα κατοικία, που να καλύπτει τις στεγαστικές μου ανάγκες.

- Για την προσωρινή διαμονή μου από ……/……/2020 (ημερομηνία έναρξης της φιλοξενίας) φιλοξενούμαι με τα άτομα που συνοικούν μόνιμα μαζί μου στην κατοικία του (ονοματεπώνυμο) …………………………………… του (πατρώνυμο) ………………………………………, με Α.Δ.Τ.: ……………………, τηλ. ………………………, στην οποία δεν έχω πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία ή συγκυριότητα. Η εν λόγω κατοικία δεν έχει χαρακτηριστεί ως κτίριο ακατάλληλο για χρήση.

- Σας υποβάλλω τις δηλώσεις Ε1 και Ε2 του 2019 και το τελευταίο υποβληθέν Ε9. Οι εν λόγω δηλώσεις είναι οι αρχικές και δεν υπάρχουν μεταβολές.

- Ο λογαριασμός στον οποίο επιθυμώ να κατατεθεί η επιδότηση συγκατοίκησης είναι ο λογαριασμός που τηρώ στ……… ……………………………………………… με IBAN …………………………………………………, φωτοτυπία του οποίου σας προσκομίζω.

Ο Α.Φ.Μ. μου είναι ……………………………………

- Συναινώ/δεν συναινώ (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) να ζητηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην αρμόδια υπηρεσία οποιαδήποτε στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να εξεταστεί η παρούσα αίτησή μου.

- Συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνοδεύουν το αίτημά μου και στην αξιοποίηση αυτών για επιστημονικούς σκοπούς προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

VI. Υπεύθυνη δήλωση του φιλοξενούντα (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνεται ότι:

- Φιλοξενώ, για την προσωρινή διαμονή του, τον/την (ονοματεπώνυμο) ……………………………………… του (πατρώνυμο) ………………………………………, με Α.Δ.Τ.: ……………………, τηλ. ………………………, και τα άτομα που συνοικούν μόνιμα μαζί του, σύνολο ……………… άτομα, από ……/……/2020 (ημερομηνία έναρξης της φιλοξενίας) στην κατοικία μου επί της οδού ……………………………………………… στην Τ.Κ. ……………………………………………… της Δ.Ε. ………………………………………………… της Π.Ε. ……………………………………… Στην εν λόγω κατοικία μου διαμένουμε μόνιμα, εκτός των φιλοξενουμένων, ………… άτομα. Η κατοικία μου δεν έχει χαρακτηριστεί ως κτίριο ακατάλληλο για χρήση.

- Σας υποβάλλω τις δηλώσεις Ε1 και Ε2 του 2019 και το τελευταίο υποβληθέν Ε9. Οι εν λόγω δηλώσεις είναι οι αρχικές και δεν υπάρχουν μεταβολές.

- Συναινώ/δεν συναινώ (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) να ζητηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην αρμόδια υπηρεσία οποιαδήποτε στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να εξεταστεί η παρούσα αίτηση.

- Συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνοδεύουν την υπεύθυνη δήλωσή μου και στην αξιοποίηση αυτών για επιστημονικούς σκοπούς προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

Δ2. Για τους ενοικιαστές των κατοικιών που υπέστησαν βλάβη:

1. Για το πρώτο τρίμηνο στις περιπτώσεις χορήγησης επιδότησης ενοικίου:

I. Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας χαρακτηρισμού της κατοικίας, από τα οποία να προκύπτει ότι η πληγείσα κατοικία είναι ακατάλληλη για χρήση.

II. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως).

III. Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης της σεισμόπληκτης κατοικίας (φωτοτυπία και των δύο όψεων των λογαριασμών) ή Βεβαίωση Κατανάλωσης Ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου 2020 έως και 30ή Οκτωβρίου 2020.

ΙV. Οι αρχικές δηλώσεις Ε1 του φορολογικού έτους 2019 (για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01-01-2019 έως και 31-12-2019), Ε2 του φορολογικού έτους 2019, καθώς και το τελευταίο υποβληθέν έντυπο Ε9, συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής), του αιτούντος, καθώς και των ατόμων που συνοικούν μόνιμα μαζί του και για τα οποία αιτείται τη χορήγηση επιδότησης, στην οποία θα δηλώνεται ότι οι υποβληθείσες δηλώσεις είναι οι αρχικές και δεν υπάρχει μεταβολή.

V. Απόδειξη υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) που αφορά στη μίσθωση της πληγείσας κατοικίας από τον αιτούντα. Το εν λόγω μισθωτήριο πρέπει να είναι σε ισχύ.

VI. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνεται ότι:

- Η κατοικία που υπέστη ζημιές είναι η κύρια κατοικία μου στην οποία κατοικώ μόνιμα ως ενοικιαστής και ο αριθμός των ατόμων που συνοικούν μόνιμα μαζί μου στην πληγείσα κατοικία είναι ………… άτομα. ……………………………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος) ……………………………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος) ……………………… …………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος).

- Δεν διαθέτω άλλη κενή ή δευτερεύουσα κατοικία σε απόσταση μικρότερη των 25 χλμ. από την πληγείσα κατοικία, που να καλύπτει τις στεγαστικές μου ανάγκες.

- Η κατοικία που ενοικιάζω μετά την 30ή Οκτωβρίου 2020 δεν έχει χαρακτηριστεί ως κτήριο ακατάλληλο για χρήση.

- Σας υποβάλλω τις δηλώσεις Ε1 και Ε2 του 2019 και το τελευταίο υποβληθέν Ε9. Οι εν λόγω δηλώσεις είναι οι αρχικές και δεν υπάρχουν μεταβολές.

- Ο λογαριασμός στον οποίο επιθυμώ να κατατεθεί η επιδότηση ενοικίου είναι ο λογαριασμός που τηρώ που τηρώ στ……… ……………………….……………………… με IBAN …………………………………………………, φωτοτυπία του οποίου σας προσκομίζω.

Ο Α.Φ.Μ. μου είναι ………………….…………………

- Συναινώ/δεν συναινώ (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) να ζητηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην αρμόδια υπηρεσία οποιαδήποτε στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να εξεταστεί η παρούσα αίτησή μου.

- Συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνοδεύουν το αίτημά μου και στην αξιοποίηση αυτών για επιστημονικούς σκοπούς προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

VII. Φωτοτυπία IBAN/βιβλιαρίου του λογαριασμού κατάθεσης της επιδότησης.

2. Για το πρώτο τρίμηνο στις περιπτώσεις χορήγησης επιδότησης συγκατοίκησης:

Ι. Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας χαρακτηρισμού της κατοικίας, από τα οποία να προκύπτει ότι η πληγείσα κατοικία είναι ακατάλληλη για χρήση.

ΙΙ. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως).

ΙΙΙ. Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης της σεισμόπληκτης κατοικίας (φωτοτυπία και των δύο όψεων των λογαριασμών) ή Βεβαίωση Κατανάλωσης Ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου 2020 έως και 30ή Οκτωβρίου 2020.

IV. Οι αρχικές δηλώσεις Ε1 του φορολογικού έτους 2019 (για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01-01-2019 έως και 31-12-2019), Ε2 του φορολογικού έτους 2019, καθώς και το τελευταίο υποβληθέν έντυπο Ε9, συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής), του αιτούντος, καθώς και των ατόμων που συνοικούν μόνιμα μαζί του και για τα οποία αιτείται τη χορήγηση επιδότησης, στην οποία θα δηλώνεται ότι οι υποβληθείσες δηλώσεις είναι οι αρχικές και δεν υπάρχει μεταβολή.

V. Απόδειξη υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) που αφορά στη μίσθωση της πληγείσας κατοικίας από τον αιτούντα. Το εν λόγω μισθωτήριο πρέπει να είναι σε ισχύ την ημέρα του σεισμού.

VI. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνεται ότι:

- Η κατοικία που υπέστη ζημιές είναι η κύρια κατοικία μου στην οποία κατοικώ μόνιμα ως ενοικιαστής και ο αριθμός των ατόμων που συνοικούν μόνιμα μαζί μου στην πληγείσα κατοικία είναι ………… άτομα. ……………………………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος) ………………………………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος) ……………………… …………………… (Ονοματεπώνυμο συνοικούντος).

- Δεν διαθέτω άλλη κενή ή δευτερεύουσα κατοικία σε απόσταση μικρότερη των 25 χλμ. από την πληγείσα κατοικία, που να καλύπτει τις στεγαστικές μου ανάγκες.

· Για την προσωρινή διαμονή μου από ……/……/2020 (ημερομηνία έναρξης της φιλοξενίας) φιλοξενούμαι με τα άτομα που συνοικούν μόνιμα μαζί μου στην κατοικία του (ονοματεπώνυμο) …………………………………… του (πατρώνυμο) ………………………………………, με Α.Δ.Τ.: ……………………, τηλ. ………………………, στην οποία δεν έχω πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία ή συγκυριότητα. Η εν λόγω κατοικία δεν έχει χαρακτηριστεί ως κτίριο ακατάλληλο για χρήση.

- Σας υποβάλλω τις δηλώσεις Ε1 και Ε2 του 2019 και το τελευταίο υποβληθέν Ε9. Οι εν λόγω δηλώσεις είναι οι αρχικές και δεν υπάρχουν μεταβολές.

- Ο λογαριασμός στον οποίο επιθυμώ να κατατεθεί η επιδότηση ενοικίου είναι ο λογαριασμός που τηρώ στ……… ……………………….……………………… με IBAN …………………………………………………, φωτοτυπία του οποίου σας προσκομίζω.

Ο Α.Φ.Μ. μου είναι ……………………………………

- Συναινώ/δεν συναινώ (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) να ζητηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην αρμόδια υπηρεσία οποιαδήποτε στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να εξεταστεί η παρούσα αίτησή μου.

- Συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνοδεύουν το αίτημά μου και στην αξιοποίηση αυτών για επιστημονικούς σκοπούς προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

VII. Φωτοτυπία IBAN/βιβλιαρίου του λογαριασμού κατάθεσης της επιδότησης.

VIII. Υπεύθυνη δήλωση του φιλοξενούντα (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνεται ότι:

- Φιλοξενώ, για την προσωρινή διαμονή του, τον (ονοματεπώνυμο) …………………………………… του (πατρώνυμο) ………………………………………, με Α.Δ.Τ.: ……………………, τηλ. ………………………, και τα άτομα που συνοικούν μόνιμα μαζί του, σύνολο ……………… άτομα, από ……/……/2020 (ημερομηνία έναρξης της φιλοξενίας) στην κατοικία μου επί της οδού ……………………………………………… στην Τ.Κ. ……………………………………………… της Δ.Ε. ………………………………………………… της Π.Ε. ……………………………………… Στην εν λόγω κατοικία μου διαμένουμε μόνιμα, εκτός των φιλοξενουμένων, ………… άτομα. Η κατοικία μου δεν έχει χαρακτηριστεί ως κτίριο ακατάλληλο για χρήση.

- Σας υποβάλλω τις δηλώσεις Ε1 και Ε2 του 2019 και το τελευταίο υποβληθέν Ε9. Οι εν λόγω δηλώσεις είναι οι αρχικές και δεν υπάρχουν μεταβολές.

- Συναινώ/δεν συναινώ (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) να ζητηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην αρμόδια υπηρεσία οποιαδήποτε στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να εξεταστεί η παρούσα αίτηση.

- Συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνοδεύουν την υπεύθυνη δήλωσή μου και στην αξιοποίηση αυτών για επιστημονικούς σκοπούς προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

Δ3. Για τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές κατοικιών που υπέστησαν βλάβη στις περιπτώσεις χορήγησης επιδότησης ενοικίου:

1. Για το δεύτερο τρίμηνο:

I. Απόδειξη Υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που αφορά στην ενοικιαζόμενη, μετά το συμβάν, κατοικία.

II. Νόμιμες αποδείξεις καταβολής ενοικίου του 1ου και 2ου τριμήνου.

III. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνεται ότι:

- Ο λογαριασμός στον οποίο επιθυμώ να κατατεθεί η επιδότηση ενοικίου είναι ο λογαριασμός που τηρώ στ……… ……………………….……………………… με IBAN …………………………………………………, φωτοτυπία του οποίου σας προσκομίζω.

Ο Α.Φ.Μ. μου είναι ……………………………………

- Συναινώ/δεν συναινώ (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) να ζητηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην αρμόδια υπηρεσία οποιαδήποτε στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να εξεταστεί η παρούσα αίτησή μου.

- Συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνοδεύουν το αίτημά μου και στην αξιοποίηση αυτών για επιστημονικούς σκοπούς προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

IV. Φωτοτυπία IBAN/βιβλιαρίου του λογαριασμού κατάθεσης της επιδότησης.

V. Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης της σεισμόπληκτης κατοικίας (φωτοτυπία και των δύο όψεων των λογαριασμών) ή Βεβαίωση Κατανάλωσης Ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα του α΄ και β΄ τριμήνου.

VI. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως).

2. Για τα επόμενα τρίμηνα:

I. Νόμιμη απόδειξη καταβολής ενοικίου του αιτούμενου τριμήνου.

II. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνεται ότι:

- Ο λογαριασμός στον οποίο επιθυμώ να κατατεθεί η επιδότηση ενοικίου είναι ο λογαριασμός που τηρώ στ……… ……………………….……………………… με IBAN …………………………………………………, φωτοτυπία του οποίου σας προσκομίζω. Ο Α.Φ.Μ. μου είναι …………………………………… Δεν υπάρχει μεταβολή των φορολογικών μου στοιχείων που σας έχω ήδη υποβάλλει.

- Συναινώ/δεν συναινώ (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) να ζητηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην αρμόδια υπηρεσία οποιαδήποτε στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να εξεταστεί η παρούσα αίτησή μου.

- Συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνοδεύουν το αίτημά μου και στην αξιοποίηση αυτών για επιστημονικούς σκοπούς προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

III. Φωτοτυπία IBAN/βιβλιαρίου του λογαριασμού κατάθεσης της επιδότησης.

IV. Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης της σεισμόπληκτης κατοικίας (φωτοτυπία και των δύο όψεων των λογαριασμών) ή Βεβαίωση Κατανάλωσης Ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα του τριμήνου για το οποίο αιτείται την επιδότηση ενοικίου.

V. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (διπλής όψεως).

Δ4. Για τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές κατοικιών που υπέστησαν βλάβη στις περιπτώσεις χορήγησης επιδότησης συγκατοίκησης:

1. Για το δεύτερο, καθώς και τα επόμενα τρίμηνα:

I. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνεται ότι:

- Για την προσωρινή διαμονή μου από ……/……/2020 (ημερομηνία έναρξης φιλοξενίας …΄ τριμήνου) έως και ……/……/20…… (ημερομηνία λήξης φιλοξενίας …΄ τριμήνου) φιλοξενήθηκα με τα άτομα που συνοικούν μόνιμα μαζί μου, σύνολο ………… άτομα, στην κατοικία του (ονοματεπώνυμο) ………………………………… του (πατρώνυμο) ………………………………………, με Α.Δ.Τ.: ……………………, τηλ. ………………………, στην οποία δεν έχω πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία ή συγκυριότητα. Η εν λόγω κατοικία δεν έχει χαρακτηριστεί ως κτίριο ακατάλληλο για χρήση.

- Ο λογαριασμός στον οποίο επιθυμώ να κατατεθεί η επιδότηση συγκατοίκησης είναι ο λογαριασμός που τηρώ στ……… ……………………….……………………… με IBAN …………………………………………………, φωτοτυπία του οποίου σας προσκομίζω. Ο Α.Φ.Μ. μου είναι ……………………………………………… Δεν υπάρχει μεταβολή των φορολογικών μου στοιχείων που σας έχω υποβάλλει.

- Συναινώ/δεν συναινώ (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) να ζητηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην αρμόδια υπηρεσία οποιαδήποτε στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να εξεταστεί η παρούσα αίτησή μου.

- Συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνοδεύουν το αίτημά μου και στην αξιοποίηση αυτών για επιστημονικούς σκοπούς προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

II. Υπεύθυνη δήλωση του φιλοξενούντα (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία θα δηλώνεται ότι:

- Φιλοξένησα, για την προσωρινή διαμονή του, τον (ονοματεπώνυμο) …………………………………… του (πατρώνυμο) ……………………………………, με Α.Δ.Τ.: …………………, τηλ. …………………, και τα άτομα που συνοικούν μόνιμα μαζί μου, σύνολο ……………… άτομα, από ……/……/2020 (ημερομηνία έναρξης φιλοξενίας …΄ τριμήνου) έως και ……/……/20……(ημερομηνία λήξης φιλοξενίας …΄ τριμήνου) στην κατοικία μου επί της οδού …………………………………………………… στην Τ.Κ. ……………………………………………… της Δ.Ε. ………………………………………………… της Π.Ε. ……………………………………… Στην εν λόγω κατοικία μου διαμένουμε μόνιμα, εκτός των φιλοξενουμένων, ………… άτομα. Η εν λόγω κατοικία δεν έχει χαρακτηριστεί ως κτίριο μη κατοικήσιμο ακατάλληλο για χρήση. Δεν υπάρχει μεταβολή των φορολογικών μου στοιχείων που έχουν υποβληθεί.

- Συναινώ/δεν συναινώ (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) να ζητηθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην αρμόδια υπηρεσία οποιαδήποτε στοιχεία απαιτούνται προκειμένου να εξεταστεί η παρούσα αίτηση.

- Συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνοδεύουν την υπεύθυνη δήλωσή μου και στην αξιοποίηση αυτών για επιστημονικούς σκοπούς προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

III. Φωτοτυπία IBAN/βιβλιαρίου του λογαριασμού κατάθεσης της επιδότησης.

IV. Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης της σεισμόπληκτης κατοικίας (φωτοτυπία και των δύο όψεων των λογαριασμών) ή Βεβαίωση Κατανάλωσης Ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα του τριμήνου για το οποίο αιτείται την επιδότηση ενοικίου. Ειδικά για το β΄ τρίμηνο θα περιλαμβάνεται το χρονικό διάστημα του α΄ και β΄ τριμήνου.

V. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

VI. Οι σχετικές πληρωμές θα πραγματοποιούνται με ευθύνη των αρμοδίων Οικονομικών Υπηρεσιών μέσω της έκδοσης εντολών πληρωμής, μετά από έλεγχο του πλήρους φακέλου δικαιολογητικών, προκειμένου να διασφαλίζεται η νομιμότητα και η κανονικότητας της σχετικής δαπάνης, όπως ορίζεται στις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 79 του ν. 4270/2014 (Α΄ 143), όπως ισχύει.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2020

Οι Υπουργοί

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Ανάπτυξης και Επενδύσεων
ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υποδομών και Μεταφορών
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός